Receptek

Almás birsalmadzsem

Augusztus végén érik a birsalma, a Haas Quittin névadó gyümölcse! A birs ugyanis németül Quitte. És hogy miért erről a gyümölcsről kapta a nevét a Haas zselésítőszer családja? A birsalmának rendkívül magas a pektintartalma, amely a Haas Quittin legfőbb természetes összetevője.
Az almás-birsalmás receptet a Haas csapata is letesztelte. Garantáljuk: a lekvárban a birsalma más almával kombinálva tökéletes ízélményt nyújt. Különösen ajánljuk palacsintákhoz!

Hozzávalók

3 db 200 ml-es üveghez: 50 dkg birsalma, 30 dkg alma, 20 dkg cukor, fél vaníliarúd, fél csomag Haas Quittin 3:1 zselésítőszer

Elkészítés

A megtisztított, felkockázott birsalmát főzd elő, míg meg nem puhul (mert sokkal keményebb gyümölcs, mint az alma), majd add hozzá az almát és a zselésítőszert és állandó keverés közben forrald fel. A forrásban lévő péphez add hozzá a cukrot, majd főzd a forrástól számítva 5 percig. Ezután turmixold le és még egyszer forrald fel. Végül a sterilizált üvegekbe töltheted.