Receptek

Csokis meggylekvár

Csokis meggylekvár a Haas Konyhatündér ajánlásával:

Hozzávalók

1 kg meggy, 300 g cukor, 1 csomag Haas Quittin 3:1 befőző zselésítőszer, 50 g étcsoki csepp vagy étcsoki apró forgácsokra vágva vagy 3 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál fahéj

Elkészítés

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, egy fazékban a lekvárzselésítővel alaposan elkeverjük, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, ezt követően hozzáadjuk a cukrot és újraforrástól számítva kb. 5 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint beleturmixolhatunk attól függően, mennyire darabosra szeretnénk a végeredményt. Végül hozzáadjuk az étcsokit vagy a kakaóport és a fahéjat. Egyet forralunk még rajta, hogy hőkezeljük a hozzáadott ízesítőket is, majd forrón a sterilizált üvegekbe töltjük, kb. öt percre fejre állítjuk, és ha kihűlt, felcímkézzük.Ez a lekvár minél tovább áll az üvegben, annál finomabb, mert jobban átjárják az ízek. A fahéjat ne hagyjuk ki belőle, mert jól harmonizál a csokival, felerősítik egymás ízét.