Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes piskóta házilag

Könnyedén készíthetsz pudingos pohárkrémeket a Haas Natural pudingporok és babapiskóta segítségével. A gluténmentes piskótát házilag is elkészítheted. Íme a recept:

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 2 tojás, 4 ek porcukor, 8 ek Haas Natural Étkezési keményítő, 1 tasak Haas Natural Vanillincukor, 1 csapott tk Haas Natural Sütőpor, 1 csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét a csipet sóval verd kemény habbá, a porcukrot és a vanillincukrot a tojássárgájával együtt keverd simára. A két masszát hablapáttal forgasd össze, majd szitáld és keverd hozzá a sütőporral elkevert keményítőt. Hagyd kicsit állni a masszát, majd tegyél sütőpapírt a tepsire, és formázz rá egy nagyobb kanállal óvatosan babapiskótákat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig. A massza állaga folyós, azonban ne aggódj, hő hatására a tészta megemelkedik és puha piskótákat kapsz végeredményül.