Receptek

Recept nyomtatás

Ketchup

Hozzávalók

4-5 kg paradicsom, 1 tasak Haas Quittin paradicsomlé tartósító, ízlés szerint: hagyma, fokhagyma, só, cukor, ecet

Elkészítés

1.            A paradicsomokat alaposan mosd meg. A zöld részeket és az esetleges hibákat vágd ki, majd kockázd fel és tedd egy nagy lábosba. (Aki szereti adhat hozzá pirított hagymát, fokhagymát)

2.            Önts a felkockázott paradicsomhoz kevés (kb. 1 dl) vizet, majd időnként megkevergetve főzzük kb. 10-15 percig, míg a paradicsom kissé össze nem esik.

3.            Egy botmixerrel pürésítsd, jó krémesre

4.            Ezt követően a paradicsomot passzírozd át, adj hozzá ízlés szerinti mennyiségben sót, cukrot, ecetet majd az így kapott lét még addig forrald, míg kellő sűrűségű nem lesz.

5.            A kívánt sűrűség elérése után a Haas Quittin Paradicsomlé tartósító tartósítószer keveréket oldd fel kevés (kb. 1 dl) langyos paradicsomlében, majd vedd le a tűzről a lábost, és jól keverd el a feloldott tartósítószer keveréket a teljes mennyiségű paradicsomlével.

6.            Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le. Dunsztolást nem igényel.