Receptek

Recept nyomtatás

Madártej

Hozzávalók

2 zacskó Haas Natural vaníliasodó

1,2 liter tej

1 csomag Haas Natural vanillincukor

2 tojás

egy késhegynyi vaníliaőrlemény (opcionális)

1 csipet só

3 evőkanál porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, pl. 4 evőkanál eritrit


Elkészítés

Egy lábosban elkezdünk felmelegíteni 1 liter tejet. A Haas Natural Sodó öntetport egy kis tálkában a 2 tojás sárgájával és 2 dl tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a nagy lábosban lévő tejhez. A vanillincukrot, csipet sót, két evőkanál porcukrot vagy édesítőt és a vaníliaőrleményt belekeverjük az egyre melegedő tejhez, folyamatos keverés mellett forraljuk fel a lábas tartalmát. Egy külön edényben verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék egy evőkanál porcukorral vagy édesítővel. A kemény tojásfehérjehabból szaggassunk kis felhő alakú galuskákat a madártejes lábos tetejére és főzzük őket 2 percig, majd vegyük ki őket egy tálkára. A madártejet alacsony lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, végül kis tálkákba vagy üvegpohárban tálaljuk úgy, hogy rászedünk a fehér felhőszerű galuskákból, ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliaőrleménnyel is.


Jó étvágyat a madártejhez!