101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Meggylekvár

Érik a meggy! Fahéjjal, kakaóval, csokidarabokkal vagy akár alkohollal pl. valamilyen jó minőségű rummal, likőrrel megbolondítva nagyon finom lekvár készíthető belőle.
Ha Haas Quittin 3:1 Zselésítő befőzőszert használunk hozzá, akkor kevés cukor hozzáadásával, rövid főzési idő mellett igazán gyümölcsös ízű, üde színű lesz a lekvárunk. Ha bármilyen ízesítőt adunk hozzá, figyeljünk rá, hogy jól keverjük el a gyümölccsel, és az alkoholt mindig a főzési idő elején tegyük bele, hogy a főzés során kiforraljuk belőle, így csak az aromája marad benne. Aki nem szereti a darabos lekvárt, az a főzési idő végén nyugodtan turmixoljon bele párat.
Fontos, hogy a forrásban lévő lekvárt sterilizált, csavaros tetejű üvegekbe töltsük és állítsuk fejre pár percre! Így a befőzés sikere garantált!
Vissza