Receptek
Recept nyomtatásPancake torta
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt (gluténmentes verzióhoz: 10 dkg Haas Natural Étkezési keményítő, 10 dkg rizsliszt), 1 teáskanál Haas Natural Sütőpor, 1 teáskanál cukor, 4 dkg megolvasztott margarin, 1 tojás, 3 dl tej, 1 tasak Haas Natural Vanillincukor.
Hozzávalók a krémhez: 250 ml tej, 1 tasak Haas Natural Vaníliaízű pudingpor, 3 evőkanál cukor, 5 dkg vaj/margarin.
Egyéb hozzávalók: lekvár gyümölcsök.
Elkészítés
Tortalapok elkészítése: Keverd fel a tojást villával. Majd keverd a liszthez a sütőport, a cukrot, a vanillincukrot és a többi hozzávalót. Keverd simára, majd pihentesd 10 percig. Fél merőkanálnyi mennyiségeket süss ki palacsintasütőben – másfél percig az egyik oldalt, falapáttal megfordítva fél percig a másik oldalt.
Krém elkészítése: A pudingpor csomagolásán lévő útmutató szerint készítsd el a pudingot, azonban csak 250 ml tejet adj hozzá, majd amikor már langyossá kihűlt a krém, keverjük hozzá robotgéppel a vajat vagy margarint.
Palacsintatorta összeállítása: Ha a palacsinta és a krém kihűlt, rétegezd a hozzávalókat: pl. palacsinta, krém, gyümölcs, palacsinta, lekvár, palacsinta, krém, gyümölcs. A tetejét díszítheted lekvárral is: melegítsd fel a lekvárt, de csak nagyon rövid ideig, hogy folyós állaga legyen, majd csurgasd a sütemény tetejére.