Receptek

Recept nyomtatás

Réteges pohárdesszert

Hozzávalók

Hozzávalók – 4 adaghoz

… a vaníliakrémhez:

1 tasak Haas Natural vaníliaízű pudingpor

3 dl tej

4 dkg cukor

1 tasak Haas Natural Vanillincukor

5 dkg vaj vagy margarin

1 tojás sárgája

… a zselés réteghez:

1 tasak Haas Natural Piros tortazselé por

8 dkg cukor

2,5 dl víz

10 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs vegyesen

1 teáskanál fahéj

1 tasak Haas Natural Vanillincukor

a tetejére

5 dkg pirított mogyoró

Elkészítés

A zselés réteghez a gyümölcsöt a vanillincukorral és a fahéjjal felfőzzük, amíg a szemek kissé szétesnek, hozzáadjuk a tortazselét, a cukrot és 2,5 dl vizet, elkeverjük és felforraljuk, majd a tűzről levéve kissé hűtjük. 4 szép talpas pohárba kanalazzuk, hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

A pudingport a cukorral és néhány evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és krémesre főzzük. Kihűtjük, majd belekeverjük a vajat és a tojás sárgáját. A krémet a zselé tetejére rétegezzük. Hűtőben teljesen lehűtjük. Durvára vágott pirított mogyoróval meghintve, gluténmentes keksszel díszítve tálaljuk.