Receptek

Sárgabarack-ribizli lekvár

Sárgabarack-ribizli lekvár a Haas Konyhatündér ajánlásával

Hozzávalók

1 kg sárgabarack, 300 g ribizli, 400 g cukor, 1 csomag Haas Quittin 3:1 zselésítőszer, 1 vaníliarúd

Elkészítés

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk (a héját nem szükséges lehúzni), egy fazékban a lekvárzselésítővel alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliarudat: felvágjuk, a kés lapjával eltávolítjuk a vaníliamagokat, majd a maghüvelyt és a magokat is a lekvárhoz adjuk. A sárgabarackos-zselésítőszeres keveréket magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, ezt követően hozzáadjuk a cukrot és újraforrástól számítva kb. 5 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint beleturmixolhatunk attól függően, mennyire darabosra szeretnénk a végeredményt, de turmixolás előtt távolítsuk el a vaníliarudat!Végül hozzáadjuk a leszemezett ribizlit, egyet forralunk még rajta, majd forrón a sterilizált üvegekbe töltjük, kb. öt percre fejre állítjuk, és ha kihűlt, felcímkézzük.