101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Almás birsalmadzsem vaníliával

Birsalma szezon kezdődik! Ennek a gyümölcsnek rendkívül magas a pektintartalma. Ezért is ered Haas Quittin zselésítőszereink neve, melyeknek legfőbb összetevője a pektin, s mely egy természetes zselésítő anyag a német Quitte, azaz birsalma szóból.
Lekvárban a birsalma almával kombinálva tökéletes ízélményt nyújt. A Haas csapata is letesztelte. Ajánljuk palacsintákhoz!
Almás birsalmadzsem vaníliával:
Hozzávalók 3 db 200 ml-es üveghez: 50 dkg birsalma, 30 dkg alma, 20 dkg cukor, fél vaníliarúd, fél csomag Haas Quittin 3:1 zselésítőszer
Elkészítés: A birsalmát hámozva, kockázva 5-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és a többi hozzávalóval összekeverjük. Nagy lángon 5-10 percig főzzük. Szükség esetén turmixoljuk. Sterilizált üvegekbe töltjük.
Vissza