Receptek

Recept nyomtatás

BODZASZÖRP

Hozzávalók

Hozzávalók 4 l szörp készítéséhez: 1 tasak (20 g) Haas bodzaszörp tartósítószer-keverék, 9-10 fej szép és ép bodzavirág, 3 liter víz, 3 felkarikázott citrom, 1,7 kg cukor, 60 db Haas teaízesítő tabletta.

Elkészítés

1. Forralj fel 3 liter vizet 1,7 kg cukorral együtt, és kevergesd (oldódásig).
2. A tűzről levéve add hozzá a Haas Bodzaszörp tartósítószer-keveréket és a Haas teaízesítő tablettákat, majd ismételten kevergesd oldódásig és hagy kihűlni.
3. Az előzőleg megmosott bodzavirágot tedd egy megfelelő méretű edénybe. (Minél több bodzavirágot teszel bele, annál intenzívebb lesz a szörp íze). Karikázd fel a jól megtisztított, citromot, magozd ki, helyezd rá a bodzavirágokra, majd öntsd rá a kihűlt szirupot.
4. Az edényt fedd le és napfénytől védett hűvös helyen, naponta megkeverve 5 napig hagyd állni.
5. 5 nap elteltével sűrű szűrőn szűrd át. Az előzőleg alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsd peremig, és zárd le. Tetszés szerinti hígításban fogyasztható.