101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Céklás cupcake habcsók sipkával

A zöldségsütik több szempontból is ideálisak. Ilyenkor ősszel különösen változatosan készíthetjük el őket. Alapszabály, hogy a liszt egy részét sült, főtt vagy nyers reszelt zöldséggel váltjuk ki, így jelentősen csökkentjük a tésztánk szénhidráttartalmát, lassabb felszívódású lesz, plusz ízanyagokkal gazdagodik, így kevesebb cukorral is finom lesz a végeredmény. Nem utolsósorban a zöldséget nem kedvelő gyerekek étrendjébe is beépíthetjük ezáltal a zöldségeket.
Céklás cupcake habcsók sipkával
Hozzávalók: 20 dkg főtt cékla, 22 dkg liszt vagy Haas Natural keményítő, 2 kk sütőpor, 15 dkg cukor, 3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin
30 g kakaópor, A habhoz: 2 tojásfehérje, csipet só, 120 g porcukor, 1 ek keményítő
Elkészítés: A céklát turmixoljuk össze a vajjal, a tojással és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaó és a Haas Natural sütőpor keverékét, majd simára keverjük a tésztát. Légkeverésen 180 fokon sütjük kb. 25 percig. A tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a Haas Natural keményítővel, majd habzsákkal a cupcake tetejére nyomjuk. A habot rápiríthatjuk sütőben, vagy karamellizáló pisztollyal.

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!

Vissza