Receptek

Recept nyomtatás

CSEMEGEUBORKA

Hozzávalók

Hozzávalók 5 liter savanyúsághoz: 1 tasak Haas Quittin Uborka tartósító, 3-3,5 kg közepes méretű uborka, 2 liter víz, 0,3 liter 10%-os ecet, 100 g cukor, 50 g só, ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés

1. A megmosott uborkákat és ízlés szerinti fűszereket (mustármag, kapor, egész bors, babérlevél) helyezd tiszta és száraz üvegekbe.

2. 2 liter vizet és 0,3 liter 10 % -os ecetet 100g cukorral és 50 g (2 evőkanál) sóval forrald fel, majd add hozzá a tasak tartalmát és jól keverd el.  A forró levet töltsd az uborkákra az üveg pereméig, majd azokat jól zárd le.

3. Az így elkészített savanyúságot fénytől védett, hűvös helyen tárold!