Receptek

Recept nyomtatás

Fahéjas keksz

Hozzávalók

Hozzávalók (1 tepsihez):

10 dkg rizsliszt

2,5 dkg Haas Natural Étkezési keményítő

5 dkg vaj vagy margarin

1 tojás sárgája

fél zacskó Haas Natural Sütőpor

5 dkg Haas Natural Szőlőcukor

2 evőkanál tejföl

csipetnyi só

1 csapott evőkanál őrölt fahéj

10 dkg nagyszemű kristálycukor

Elkészítés

A lisztet és a keményítőt összekeverjük a sütőporral, szőlőcukorral és a sóval, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva egy óráig hűtőben pihentetjük. Ezt követően liszttel meghintett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk és egy éles késsel vagy derelyevágóval tetszés szerinti formára vágjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, mert hamar pirul! A fahéjat és a cukrot összekeverjük és a még forró kekszeket megforgatjuk benne.