101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Karácsonyi leves

Javaslatunk kezdő fogásnak karácsonykor a borleves, melyhez a receptben mi most habgaluskát ajánlunk, de készíthetünk hozzá az ünnepi hangulathoz szintén tökéletesen illő, karácsonyfa alakú habcsókot is.

Illatos borleves fahéjas habgaluskával
Hozzávalók a borleveshez (6 főre): 4 dl száraz fehérbor, 3 dl víz, 5 dl tejszín, 20 dkg cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, 1 citrom héja, kb. 3 ek. Haas Natural étkezési keményítő, 2 tasak Haas Natural vanillincukor.
Borleves elkészítése: Először fűszerkivonatot készítünk úgy, hogy a vizet és a fűszereket 5-10 percig együtt forraljuk, majd leszűrjük. Ezt követően a keletkezet kivonathoz hozzáadjuk a bort, felforraljuk, majd keményítővel besűrítjük, végezetül hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük.
Hozzávalók a habgaluskához: 4 db tojásfehérje, csipet só, 2 ek cukor, 1 kk őrölt fahéj
Habgaluska elkészítése: A hozzávalókból kemény habot verünk, majd hőálló tálban a mikróba tesszük néhány percre közepes fokozaton, míg rugalmas, kemény habot nem kapunk.

Vissza