Receptek

Recept nyomtatás

MÁLNASZÖRP

Hozzávalók

Hozzávalók 3 l málnaléhez: 2400-3000 g cukor, 1 tasak Haas Szörptartósító

Elkészítés

1. A málnát mosd meg. (A hibás szemeket válogasd ki.)
2. Préseld ki a málna levét.
3. Mérd le a kipréselt gyümölcs levét, majd keverj a gyümölcsléhez literenként 800-1000 g cukrot. Felforralni nem szükséges, azonban ajánlott, mert így biztosan tartós lesz a végeredmény.
4. A Haas Szörp tartósítót kevés langyos gyümölcslében vagy vízben keverd el, majd keverd a feloldott szörptartósítót a cukros gyümölcsléhez. Utána már ne forrald semmiképp!
5. Az előre elmosott üvegekbe töltsd peremig a szörpöt, majd zárd jól le. Ízlés szerinti hígítással fogyaszthatjuk.

MÁLNA LEVÉNEK KIPRÉSELÉSE
A málnát törd össze, ezután a gyümölcspépet öntsd egy szűrőzsákba, nyomkodd meg, így elkezd folyni a málna leve. Egy éjszakán át hűvös helyen csöpögtesd, majd ismételten nyomkodd meg, hogy az összes leve kifolyjon.