Az Ed.HaasHungaria Kft. 2017-ben ötödik alkalommal támogatja a mellrák elleni küzdelmet

Az Ed.Haas Hungaria Kft. 2013 óta a mellrák elleni küzdelem aktív, elszánt támogatója. Cégünk  Magyarország piacvezető pezsgőtabletta gyártója, minden évben limitált, rózsaszín szalagos szériával jelenünk meg a piacon. Minden eladott pezsgőtabletta tubus után 5Ft-ot szánunk a mellrák elleni küzdelemre. 2017-ben a rendelkezésre álló erőforrásainkkal a győri régióra koncentráltunk és aktivitásunkat több vonalon indítottuk el:

Rózsaszín szalagos séta, 2017. október 13. Győr

2017. október 13-án Győrben egy rózsaszín szalagos sétát szerveztünk melynek fő célja a figyelemfelhívás a betegségmegelőzés, a szűrővizsgálatok illetve az egészséges életmód fontosságára. A program résztvevői kiemelkedő országos és helyi közéleti személyiségek vezetésével, az összefogást rózsaszín szalaggal és lufikkal szimbolizálva közösen átsétáltak a győri Kossuth hídon, majd azt követően a Széchenyi tér és a Baross út érintésével a Hotel konferencia épületéhez érkeztek.

A rózsaszín szalagos sétán olyan helyi hírességek kísérték a tömeget, mint Jakabos Zsuzsanna Európa bajnok úszó, Szabó Tamás a Győri AUDI ETO Kézilabda Klub nemzetközi és kommunikációs vezetője vagy Faragó Beatrix ökölvívó világbajnok.

seta1_tn.jpg seta2_tn.jpg

Konferencia

A rózsaszín szalagos sétát követően a Hotel Konferencia épületében egy könnyed hangvételű, tájékoztató jellegű előadássorozatra invitáltuk a közönséget.

A konferencia témája a betegségmegelőzés volt, illetve a testi-lelki egyensúly fontossága, az egészséges táplálkozás és a mozgás jelentősége mindennapjainkban.

Előadás tartására kértük fel dr. Kránitz Noémi patológus főorvost, aki a szövettani vizsgálatok folyamatát magyarázta el a jelenlévőknek. Ezt követően városunk szülötte, dr. Darnói Tibor holisztikus orvos beszélt a test és lélek egyensúlyának fontosságáról „Ha a lelkedben béke van, a testedben sem dúl háború” címmel, majd Bencze Mária dietetikus következett aki „Azzá leszünk, amit eszünk” címmel tartott előadást arról, hogy egyszerű változtatásokkal hogyan tehetjük megszokott étkezésünket sokkal egészségesebbé, gazdagabbá és alacsonyabb energiatartalmúvá.

A konferenciát Faragó Beatrix egyetemi oktató, ökölvívó világbajnok zárta, aki a mozgás fontosságáról, egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról beszélt „Kezdjünk el mozogni” mottó alatt.

A rendezvényen közreműködött Venczel Kovács Zoltán színművész, aki énekelt és szavalt, valamint Czantleitner Emese jógaoktató, aki egyszerű jógagyakorlatokkal mozgatta meg a közönséget.

Az előadások végén gazdag büféasztal várta a közönséget.

konferencia2_tn.jpg konferencia3_tn.jpg

Adománygyűjtés, adományozás

Cégünk ez évi kampányának fontos részét képezi az adományozás, adománygyűjtés. Legfontosabb szempontunk az volt, hogy az általunk nyújtható támogatások oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Az Esély a gyógyulásra rákbetegek győri egyesülete egy olyan szervezet melynek munkája jelentős mentális támogatást tud nyújtani a rákbetegségben szenvedőknek, ezért úgy döntöttünk, hogy a rendelkezésre álló erőforrásainkból 500.000 Ft adománnyal segítjük munkájukat.

A rákbetegség diagnosztizálásánál az egyik legfontosabb dolog a SZÖVETTANI VIZSGÁLAT pontos eredménye ezért úgy döntöttünk, ebben az évben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház patológiai osztályát is támogatjuk 500.000 Ft összeggel annak érdekében, hogy két nélkülözhetetlen eszköz megvásárlására lehetőségük nyíljon, melyek megkönnyítenék és meggyorsítanák a pontos diagnózis felállítását.

Az egyik orvostechnológiai eszköz egy rotációs mikrotom. Ez a készülék a szövettani laboratóriumban használatos a metszetkészítéshez, segítségével ideális minőségű metszeteket lehet készíteni az amúgy sokszor technikailag problémás emlő műtéti mintákból. A másik készülék egy orvosdiagnosztikai mikroszkóp, ami jelentősen segíti a szövettani vizsgálatok kiértékelését.

Cégünk teljes meggyőződéssel támogatja a két fenti berendezés beszerzését, mert hisszük hogy a szövettani vizsgálat pontos és gyors elemzése rengeteg embernek adja meg a gyógyulás esélyeit, ezért az Ed.Haas Hungaria Kft. 500.000 forinttal hozzájárult a két berendezés megvásárlásához.

A két diagnosztikai gép értéke sajnos még nem gyűlt össze ezért a fennmaradó összeg összegyűjtésére adománygyűjtést szerveztünk, a győri Iparkamara segítségével megszólítva a helyi vállalatokat. A gyűjtést 2018-ban tovább folytatjuk remélve hogy mind cégek, mind magánszemélyek támogatják célkitűzésünket.

adomany1_tn.jpg adomany2_tn.jpg

Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületének támogatása

eselyagyogyulasra2.jpgAz egyik legfontosabb szempont melyet aktivitásaink szervezésekor szem előtt tartottunk az volt, hogy rendelkezésre álló erőforrásainkat olyan helyre csoportosítsuk ahol a legnagyobb szükség van rá, ezért olyan együttműködő partnert kerestünk, aki jelentős támogatást tud nyújtani a régióban a rászorulóknak. Így találtuk meg  az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületét, akik egy támaszadó irodát működtetnek Győr belvárosában. Az egyesület azzal a céllal alakult meg 1999-ben, hogy tevékenyen segíthessék egymást és a többi érintettet a gyógyulásban. Taglétszámuk jelenleg már megközelíti a 200 főt. Fogadóóráikon olyan emberek látják el tanácsokkal a rászorulókat, akik szintén érintettek voltak a betegségben. Foglalkoznak ezen túl érdekképviselettel, prevencióval, felvilágosítással, a rákbetegek emberhez méltó életével kapcsolatos, támogató tevékenységeivel, a civil szféra egészét érintő társadalmi és szociális kérdések kommunikálásával. Rózsaszín szalagos sétánk 2017. október 13-án az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületével közös szervezésben valósult meg. Célunk az hogy az elkövetkezendő években is közösen vegyük fel a harcot a mellrák ellen.

További részletek az egyesületről: www.rakiroda.hu


eselyagyogyulasra1.jpg