Receptek

Recept nyomtatás

RIBIZLISZÖRP

Hozzávalók 3 l ribizliléhez: 2400-3000 g cukor, 1 tasak Haas Szörptartósító

Hozzávalók

1. Mosd meg, szemezd le a ribizlit.
2. Préseld ki a ribizli levét: turmixold össze a ribizliszemeket és egy szitán passzírozd át.
3. Mérd le a kipréselt gyümölcs levét, majd keverj a gyümölcsléhez literenként 800-1000 g cukrot. Felforralni nem szükséges, azonban ajánlott, mert így biztosan tartós lesz a végeredmény.
4. Öntsd a lemért gyümölcslének megfelelő mennyiségű Haas Szörptartósítót kevés vízbe vagy gyümölcslébe, majd melegítsd fel kis lángon folyamatos kevergetés mellett, míg a tartósítószer-keverék fel nem oldódik, de ne forrald fel, majd keverd a feloldott szörptartósítót a cukros gyümölcsléhez. Utána már ne forrald semmiképp!
5. Az előre elmosott üvegekbe töltsd peremig a szörpöt, majd zárd jól le. Ízlés szerinti hígítással fogyaszthatjuk.

Elkészítés