Receptek

Recept nyomtatás

Sárgabaracklekvár

Ha baracklekvárt készítesz szeretteidnek, akkor ők is tudják, hogy a legjobbat kívánod nekik. Már csak jól kell csinálni! Íme egy biztos recept:

Hozzávalók

SÁRGABARACKLEKVÁR alaprecept

Hozzávalók: 1,25 kg (megmosott, kimagozott, felkockázott) sárgabarack, 50 dkg cukor, 1 tasak Haas Quittin zselésítő befőzőszer baracklekvár készítéséhez

Elkészítés

1. mosd meg, magozd ki, (tetszés szerint meghámozhatod – de ez nem szükséges) majd vágd kisebb darabokra a sárgabarackot, mérd le és tedd egy nagy lábosba.

2. Az előkészített sárgabarackot keverd össze a gyümölcs súlya alapján kiszámított mennyiségű Haas Quittin zselésítőszerrel, majd forrald fel.

3. Ha felforrt a gyümölcsös-zselésítőszeres keverék, keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg újra felforr.

4. Ezt követően főzd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon még 5 percig a lekvárt. Ha főzés után még túl nagynak érzékeled a darabokat, vagy nem szereted a darabos lekvárt, turmixolj bele nyugodtan.

5. Végül vegyed le a lábost a tűzről, ha képződött hab a lekvár tetején, akkor szedd le, és merőkanállal töltsd a forró lekvárt a tiszta befőző üvegekbe a peremig. Ügyelj arra, hogy az üvegeket jól zárd le, illetve ajánlatos kb. 5 percre a lezárt üvegeket fejjel lefelé fordítani.

A lekvár melegen még folyós, kihűlés során kezd el sűrűsödni. A megtöltött üvegek forrók, így ügyelve, konyharuhával/konyhai kesztyűvel nyúlj hozzájuk.