101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Zabpelyhes keksz

Biztosan mindenkinek van otthon egy zabpelyhes keksz receptje, de most, iskola időszakban, mikor nem árt 1-1 új tízórai ötlet, érdemes kipróbálni ezt is! Nemcsak a zabpehely, hanem a rizsliszt is gondoskodik róla, hogy sokáig ropogós maradjon, és mindenképp érdemes beletenni valamilyen aszalt gyümölcsöt is, mert az még jobban kiemeli a zabpehely ízét!
Zabpelyhes keksz:
Hozzávalók: 25 dkg zabpehely, 6 dkg rizsliszt, 1 tojás, 8 dkg cukor, 10 dkg margarin, 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya, 1 csomag Haas Natural Vanillincukor, 1 kk szódabikarbóna, csipet só, 1 ek víz
Elkészítés: Mindent összedolgozunk, aztán diónyi golyókat formázunk a masszából vizes kézzel, majd vizes kanállal ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Ahogy kihűl, úgy lesz ropogós.

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!

Vissza