Receptek

Recept nyomtatás

Almás pite

Hozzávalók

25 dkg rizsliszt

15 dkg vaj vagy margarin vagy kókuszolaj

5 dkg porcukor

1 tojás

1 kávéskanál Haas Natural Sütőpor

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg alma (megpucolva)

10 dkg cukor

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál Haas Quittin Pektin Zselésítőszer


Elkészítés

Gyúrd össze a linzertészta hozzávalóit, majd tedd a fagyasztóba fél órára. A megpucolt almákat szeleteld fel, vagy robotgép segítségével aprítsd össze, majd forrald össze a töltelék többi hozzávalóival. (Ha szükséges kis vizet adhatunk hozzá.) Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A lehűlt tészta ⅔-át nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tálba, majd 10 percig süsd elő, s ezt  követően tedd csak rá a tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, hosszába vágd fel csíkokra, helyezd a pite tetejére rácsszerűen (vagy csak egyszerűen morzsold rá) és süsd további 20 percig.


Ha kihűlt a pite tálalhatod is. Szórd meg porcukorral, de akár egy gombóc vanília fagyit is tehetsz mellé.

Jó étvágyat hozzá!


Egy hasznos tipp: ne reszeld az almákat, hanem használj konyhai aprítógépet!