Receptek
Recept nyomtatásAlmás pite
Hozzávalók
25 dkg rizsliszt
15 dkg vaj vagy margarin vagy kókuszolaj
5 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál Haas Natural Sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg alma (megpucolva)
10 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál Haas Quittin Pektin Zselésítőszer
Elkészítés
Gyúrd össze a linzertészta hozzávalóit, majd tedd a fagyasztóba fél órára. A megpucolt almákat szeleteld fel, vagy robotgép segítségével aprítsd össze, majd forrald össze a töltelék többi hozzávalóival. (Ha szükséges kis vizet adhatunk hozzá.) Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A lehűlt tészta ⅔-át nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tálba, majd 10 percig süsd elő, s ezt követően tedd csak rá a tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, hosszába vágd fel csíkokra, helyezd a pite tetejére rácsszerűen (vagy csak egyszerűen morzsold rá) és süsd további 20 percig.
Ha kihűlt a pite tálalhatod is. Szórd meg porcukorral, de akár egy gombóc vanília fagyit is tehetsz mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Egy hasznos tipp: ne reszeld az almákat, hanem használj konyhai aprítógépet!