Elkészítés
A sütőtököt daraboljuk fel és 180 °C-on kb. 45 perc alatt, alul-felül sütés fokozatban süssük meg egy sütőpapírral kibélelt tepsin. (A mennyei sütőtök illat garantált lesz a lakásban!) Az édesburgonyát és a répát hámozzuk meg, daraboljuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba, öntsük fel egy ujjnyival több vízzel, mint amennyi ellepi a darabkákat és kezdjük el felforralni a levest. A hagymát hámozzuk meg, két végét vágjuk le és egészben tegyük bele az édesburgonya és a répa mellé. Amikor zöldségek megpuhultak, a sütőtök belsejét vájjuk ki a héjából és tegyük bele a levesbe, sóval, szerencsendióval, kevés chili pehellyel és gyömbérrel ízesítsük. Vegyük le a tűzről és botmixerrel turmixoljuk simára a levesünket. Egy tálba öntsük bele a tejszínt és a keményítőt és keverjük össze, majd fokozatosan adjunk hozzá pár merőkanállal a levesből, keverjük csomómentesre és folyamatos keverés mellett öntsük a leveshez. Pirított tökmaggal és egy kevés tejszínnel tálaljuk.