Receptek

Recept nyomtatás

Zelleres-sütőtök krémleves

Hozzávalók

1 nagy zellergumó
-30 dkg sütőtök hámozva és szeletelve
-fél szál póréhagyma
-2 evőkanál olívaolaj
-só, római kömény, friss koriander

-2 evőkanál méz

-0,75 liter zöldségalaplé
-1 evőkanál Haas Natural Étkezési keményítő

-1 dl tejszín a sűrítéshez.

Elkészítés

A felaprított póréhagymát pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a szeletekre vágott zellert, sütőtököt és fűszerezd meg. Engedd fel az alaplével és kb. 20 perc alatt főzd puhára. Turmixold, ha kell, szűrd át. A tejszínt keverd simára a keményítővel, engedd fel kevés forró levessel, majd folyamatos keverés közben forrald össze a levessel.