101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Almacsatni cukkinivel, kápiával
Most egy olyan csatni receptet szeretnénk ajánlani, amit a Haas csapata is elkészített a győri Mákvirág Gasztroklub nagyon jó hangulatú befőzés kurzusán idén augusztusban. Nagyon finom lett, csak ajánlani tudjuk.
Almacsatni cukkinivel, kápiával:
Hozzávalók 4 db 100 ml-es üveghez: 1 alma, 2 szál újhagyma, fél cukkini kockázva, 1 kk almaecet, 2 ek cukor, fél kápia paprika kockázva, fél csomag Haas Quittin 3:1 lekvárzselésítő, 2 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés: Az olajon átforgatjuk a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lángon 20 percig főzzük, a végén szükség esetén turmixoljuk. Sterilizált üvegekbe töltjük.
Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!