Receptek
Recept nyomtatásAlmás torta
Hozzávalók
● 2 tojás
● 10 dkg cukor (Haas Natural kristálycukor)
● 12,5 dkg liszt vagy gluténmentes lisztkeverék
● 1 kk Haas Natural Sütőpor
● 0,5 dl víz
● 0,5 dl olaj
● 1 db alma
● 1 tasak Haas Natural Vanillincukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk (gluténmentes verziónál gluténmentes lisztet használunk).
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vanillincukorral fehéredésig keverjük.
- Belecsorgatjuk az olajat és a vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
- A masszát a (20 cm átmérőjű) tortaformába simítjuk, a tetejére elrendezzük az almaszeleteket.
- 30–35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Almák előkészítése: Az almákat vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat, és héjastól szeleteljuk a lehető legvékonyabb szeletekre a legszebb végeredmény érdekében.
Tipp:
A tortát sodóval is kínálhatjuk.