Receptek

Recept nyomtatás

Almás torta

Hozzávalók

●     2 tojás

●     10 dkg cukor (Haas Natural kristálycukor)

●     12,5 dkg liszt vagy gluténmentes lisztkeverék

●     1 kk Haas Natural Sütőpor

●     0,5 dl víz

●     0,5 dl olaj

●     1 db alma

●     1 tasak Haas Natural Vanillincukor

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk (gluténmentes verziónál gluténmentes lisztet használunk).
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vanillincukorral fehéredésig keverjük.
  3. Belecsorgatjuk az olajat és a vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. A masszát a (20 cm átmérőjű) tortaformába simítjuk, a tetejére elrendezzük az almaszeleteket.
  6. 30–35 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Almák előkészítése: Az almákat vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat, és héjastól szeleteljuk a lehető legvékonyabb szeletekre a legszebb végeredmény érdekében.

Tipp:

A tortát sodóval is kínálhatjuk.