Receptek

Recept nyomtatás

Amerikai palacsinta

Reggelire, desszertnek, vagy csak úgy: a gluténmentes amerikai palacsintával nem tudsz mellélőni!

Hozzávalók

A palacsintához:

10 dkg kukoricaliszt

5 dkg rizsliszt

2 evőkanál Haas Natural Keményítő

1.5 dl tej

2 db tojás

1 db tojásfehérje

4 dkg vaj

4 dkg cukor

1 tk Haas Natural Sütőpor

A sodóhoz:

1 csomag Haas Natural Vaníliaízű öntetpor

4 dl tej

4 dkg cukor

1 csomag Haas Natural Vanillincukor

A kompóthoz:

20 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs (pl. bogyósok, alma) vegyesen

2 evőkanál (kb. 30 ml) 100%-os almalé

1 zacskó Haas Natural Vanillincukor

ízlés szerint őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg

Elkészítés

A tojásokat villával felverjük, beleöntjük a lisztet, a keményítőt, a cukrot és a sütőport. Ezután adagoljuk a langyosra melegített tejet és olvasztott vajat. Összekeverjük, a cél, hogy a hagyományos palacsintáéhoz hasonló sűrűségű masszát kapjunk. Egy serpenyőt felforrósítunk és 1-2 evőkanálnyi adagokat teszünk bele a masszából. Amikor a tészta felületén apró buborékok jelennek meg, megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük. Kompóttal és sodóval frissen tálaljuk. A kompóthoz tegyük a hozzávalókat egy edénybe és forraljuk fel. Majd vegyük közepesre a lángot és 10-12 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, közben egy kanállal kevergessük és kissé törjük is össze a gyümölcsdarabokat. A sodóhoz az öntetport néhány evőkanálnyi tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Azonnal vagy lehűtve fogyasztható. Jó étvágyat kívánunk!