Receptek
Recept nyomtatásAranygaluska
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg kukoricaliszt
15 dkg rizsliszt
2 evőkanál Haas Natural Étkezési Keményítő
23 dkg cukor
2 csomag Haas Natural Vanillincukor
1 mokkáskanál só
1 csomag Haas Natural Instant élesztő
7 dkg margarin
2 db tojás
4 dl tej
25 dkg darált dió
… a sodóhoz
2 csomag Haas Natural Sodópor
8 dl tej
10 dkg cukor
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, keményítővel, vanillincukorral, margarinnal, tojással, a maradék tejjel és sóval egy könnyű, lágy tésztát gyúrunk, majd konyharuhával lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük. A diót serpenyőben szárazon megpirítjuk. Amikor lehűlt, 20 dkg cukorral összekeverjük. A megkelt tésztából vizes kézzel vagy kanállal diónyi darabokat szaggatunk, és megforgatjuk a cukrozott dióban, majd egy magas falú sütőformába szorosan egymás mellé/egymásra helyezzük. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 190 fokon 50-60 percig (tűpróbáig) sütjük. Az aranybarnára sült galuskát sodóval leöntve tálaljuk, ízlés szerint friss gyümölcsökkel, kompóttal is megszórhatjuk. A sodóhoz az öntetport 4 evőkanálnyi tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Azonnal vagy lehűtve fogyasztható. Jó étvágyat kívánunk!