Receptek
Recept nyomtatásBodzalekvár
Hozzávalók
-20-25 db ép, tiszta bodzavirág
-2 db citrom
-2 csomag Haas Natural vanillincukor
-30 dkg cukor
-3 db alma
-1,5 csomag Haas Quittin 3:1 lekvárzselésítő
-5 dl víz
Elkészítés
A bodzavirágokat öblítsd le, és lehetőség szerint az összes kisebb-nagyobb szárat vágd le.
Karikázd fel a citromokat, majd rétegezd egy tálban a bodzával, és a vízzel leöntve egész éjszaka hűtőben pihentesd.
Másnap szűrd le a levet, add hozzá a cukorral elkevert zselésítőt, a lereszelt almákat, és a vanillincukrot.
Rakd fel főni, és forrástól számítva még 5 percig főzd, majd töltsd bele a megtisztított, száraz, jól záró kis üvegekbe és állítsd 5 percig a tetejére.
+Tippek:
-Az alma a lekvár színét és ízét is befolyásolja, így ha édesebb vagy savanykásabb ízvilágot szeretnél, ennek megfelelően válassz almát.
-Ha a citromot is belefőznéd, akkor miután leszűrted másnap a levet, akkor a citromkarikákról vágd le héját és apró darabokra darabold fel a citromot. Így az is belefőzhető az almával együtt és nem szükséges leszűrni, ha elkészült a lekvár.
- Ebből a mennyiségből körülbelül 1 liternek megfelelő mennyiségű üveget tudsz majd megtölteni