101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Chutney

Nálunk még nem annyira elterjedt, de nagyon finom kiegészítője lehet hideg és meleg ételeknek is a chutney, avagy a zöldséglekvár. Gyümölcsöt és zöldséget megfelelő arányban keverve édeskés-savanyú, és ízlés szerint akár csípős lekvárt készíthetünk. Fontos, hogy ehhez is használjunk lekvárzselésítőt az eltarthatóság és az alapanyagok frissességének megőrzése miatt.
Igazi nyári chutney az őszibarack-paprika lekvár, amit kakukkfűvel, kevés sóval, borssal, balzsamecettel, vöröshagymával, és akár egy kis friss chilivel is érdemes ízesíteni. Ne hagyjunk ki belőle egy kevés cukrot és a felhasznált zöldségek-gyümölcsök mennyisége után számított lekvárzselésítőt se!
Sterilizált üvegekbe forrón töltve hónapokig eláll a kamrában, megbontás után viszont 1-2 héten belül érdemes elfogyasztani!

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!

Vissza