101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Citromfű-mentaszörp
Szeptemberben sem kell nélkülöznünk a friss, házi készítésű szörpöket. Citromfüvet és mentát cukorszirupba áztatva, akár más hozzávalókkal ízesítve (citrom, gyömbér stb.) elkészíthetjük a saját szörpünket.
Citromfű-mentaszörp
Elkészítés: 30 dkg cukrot melegítsünk össze 3 dl vízzel és ha langyosra hűlt, tegyünk bele 1 teáskanál citromsavat. Ízesítsük egy nagy csokor mentával és citromfűvel vegyesen, de a bátrabbak bazsalikommal is kombinálhatják. Érdemes egy felkarikázott citrommal és egy darabka karikákra vágott gyömbérrel is ízesíteni. Áztassuk 2-3 napig, majd szűrjük le. Hűtőben néhány napig, fagyasztóban hónapokig eláll.
Citromfű-mentaszörp
Elkészítés: 30 dkg cukrot melegítsünk össze 3 dl vízzel és ha langyosra hűlt, tegyünk bele 1 teáskanál citromsavat. Ízesítsük egy nagy csokor mentával és citromfűvel vegyesen, de a bátrabbak bazsalikommal is kombinálhatják. Érdemes egy felkarikázott citrommal és egy darabka karikákra vágott gyömbérrel is ízesíteni. Áztassuk 2-3 napig, majd szűrjük le. Hűtőben néhány napig, fagyasztóban hónapokig eláll.