Receptek

Recept nyomtatás

CSALAMÁDÉ

Hozzávalók 1 tasak Haas Quittin Csalamádé tartósítóhoz: 1 kg uborka, 1 kg káposzta, 1 kg paprika, 0,5 kg vöröshagyma, 60 g só, 300-350 g cukor, 3 dl 10%-os ecet
A hozzávalók az uborka kivételével ízlés szerint variálhatók pl: zöld paradicsom, sárgarépa, stb.

Hozzávalók

1. A megtisztított zöldségeket vékonyan szeleteld fel.
2. A felaprított hozzávalókat tedd egy nagy tálba, egyenletesen oszlasd el rajta a sót, cukrot és ecetet. A Haas Quittin Csalamádé tartósítószer-keveréket kb. 0,5 dl meleg vízben oldd fel, majd öntsd a zöldséges keverékre és az egészet alaposan keverjük össze. Lefedve, hűvös helyen 1 éjszakát hagyd állni, ezalatt a zöldség levet ereszt.
3. Végül az előre előkészített üvegeket töltsd meg az összeért zöldségekkel, öntsd fel a levével, és zárd le. Ebből az adagból kb. 6 db normál (720 ml) befőttesüveg tölthető meg.

Elkészítés