Receptek
Recept nyomtatásCsokoládékrém
Hozzávalók
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
1 tasak Haas Natural Csokoládéízű pudingpor
3 dl tej
4 dkg cukor
1 tasak Haas Natural Vanillincukor
5 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés
A pudingport a cukorral, vanillincukorral és néhány evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és krémesre főzzük. Gyakori kevergetés mellett langyosra hűtjük a krémet, majd habverővel jól elkeverjük benne a vajat. Hűtőben teljesen lehűtjük. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk.
Tejszínhab elkészítése: Keverőtálba öntjük a habtejszínt (200-250 ml), hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerinti mennyiség), alacsony fokozaton habverővel lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a Haas Natural Habfixálót és addig verjük, míg a kívánt keménységet el nem érjük.
Tipp: Használjunk habfixálót, ha szeretnénk, hogy a tejszínhabb tovább megtartsa kemény állagát.