Receptek

Recept nyomtatás

Csokoládékrém

Hozzávalók

Hozzávalók  a csokoládékrémhez:

1 tasak Haas Natural Csokoládéízű pudingpor

3 dl tej

4 dkg cukor

1 tasak Haas Natural Vanillincukor

5 dkg vaj vagy margarin


Elkészítés

A pudingport a cukorral, vanillincukorral és néhány evőkanál hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és krémesre főzzük. Gyakori kevergetés mellett langyosra hűtjük a krémet, majd habverővel jól elkeverjük benne  a vajat. Hűtőben teljesen lehűtjük. Tejszínhabbal, reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk.

Tejszínhab elkészítése: Keverőtálba öntjük a habtejszínt (200-250 ml), hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerinti mennyiség), alacsony fokozaton habverővel lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a Haas Natural Habfixálót és addig verjük, míg a kívánt keménységet el nem érjük.

Tipp: Használjunk habfixálót, ha szeretnénk, hogy a tejszínhabb tovább megtartsa kemény állagát.