Receptek

Recept nyomtatás

Cukormáz

CUKORMÁZ ÉS HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ÍRÓKA

Hozzávalók

1 tojásfehérje

20 dkg porcukor

2 csapott evőkanál Haas Natural Étkezési keményítő

2-3 csepp citromlé


Elkészítés

A tojásfehérjét habverővel keverd körülbelül 2-3 percig, amíg kemény habot nem kapsz.

A porcukrot, a keményítőt és a csipet sót keverd össze, majd a felét add hozzá a habhoz és 3 percig keverd, majd add hozzá a másik felét és további 5 percig keverd.

A legvégén csepegtesd bele a citromlevet és keverd át az egészet.


Tipp:
1. Akkor jó a máz, ha tejföl állagú. Mézeskalács díszítésére is kiváló!

2. Körvonalazásra keményebb, kitöltéshez folyékonyabb változatot kell készítened.

Tehát amennyiben nem írókának akarod használni, hanem terülőmáznak, akkor 1-2 csepp citromlével lazítsd a masszát.

3. Nyugodtan tegyél bele ételszínezéket, hogy elkészíthesd a “rémes” halloweeni sütiket.

4. Ha nem fogy el, zacskóba betöltve, zárt dobozban tárolhatod több napig a hűtőben, nem szárad ki. Érdemes elkészítéskor 2-3 színben kikeverni/ ételszínezékkel feldobni és külön zacskókba tölteni, így könnyen tudod tárolni.