Receptek
Recept nyomtatásCukormáz
Hozzávalók
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 csapott evőkanál Haas Natural Étkezési keményítő
2-3 csepp citromlé
Elkészítés
A tojásfehérjét habverővel keverd körülbelül 2-3 percig, amíg kemény habot nem kapsz.
A porcukrot, a keményítőt és a csipet sót keverd össze, majd a felét add hozzá a habhoz és 3 percig keverd, majd add hozzá a másik felét és további 5 percig keverd.
A legvégén csepegtesd bele a citromlevet és keverd át az egészet.
Tipp:
1. Akkor jó a máz, ha tejföl állagú. Mézeskalács díszítésére is kiváló!
2. Körvonalazásra keményebb, kitöltéshez folyékonyabb változatot kell készítened.
Tehát amennyiben nem írókának akarod használni, hanem terülőmáznak, akkor 1-2 csepp citromlével lazítsd a masszát.
3. Nyugodtan tegyél bele ételszínezéket, hogy elkészíthesd a “rémes” halloweeni sütiket.
4. Ha nem fogy el, zacskóba betöltve, zárt dobozban tárolhatod több napig a hűtőben, nem szárad ki. Érdemes elkészítéskor 2-3 színben kikeverni/ ételszínezékkel feldobni és külön zacskókba tölteni, így könnyen tudod tárolni.