101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Díszítsünk PEZ cukorkával
A nyári melegben mindig jól esik a fagyikehely. Készítsünk saját magunk fagyit, és díszítsük PEZ cukorkával!
Gyümölcsös parfé/fagyikehely
Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 1 pohár fagyasztott gyümölcs (meggy, málna, eper, áfonya, szeder stb.)
2-3 evőkanál cukor
Elkészítés: A gyümölcsöt fagyasztott állapotban összeturmixoljuk a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az összeturmixolt gyümölcsöt. Nem kell teljesen homogénre keverni, és fontos, hogy közben a tejszín ne törjön össze. Fogyaszthatjuk azonnal hideg parféként, de kifagyaszthatjuk fagyigéppel is, ez esetben egy könnyed, gyümölcsös és lágy fagyit kapunk. Fagyigép hiányában tehetjük a fagyasztóba is, és néhány óra alatt, fél óránként átkeverve kifagyaszthatjuk. Díszítsük durvára vágott/mozsárban tört Pez cukorral, gyümölcsökkel és tejszínhabbal!
Gyümölcsös parfé/fagyikehely
Hozzávalók: 2 dl habtejszín, 1 pohár fagyasztott gyümölcs (meggy, málna, eper, áfonya, szeder stb.)
2-3 evőkanál cukor
Elkészítés: A gyümölcsöt fagyasztott állapotban összeturmixoljuk a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az összeturmixolt gyümölcsöt. Nem kell teljesen homogénre keverni, és fontos, hogy közben a tejszín ne törjön össze. Fogyaszthatjuk azonnal hideg parféként, de kifagyaszthatjuk fagyigéppel is, ez esetben egy könnyed, gyümölcsös és lágy fagyit kapunk. Fagyigép hiányában tehetjük a fagyasztóba is, és néhány óra alatt, fél óránként átkeverve kifagyaszthatjuk. Díszítsük durvára vágott/mozsárban tört Pez cukorral, gyümölcsökkel és tejszínhabbal!