Receptek
Recept nyomtatásErdei gyümölcsös muffin
Hozzávalók
2 csésze liszt / gluténmentes lisztkeverék
1 csésze joghurt / növényi joghurt / főzőkrém / tejszín
½ csésze cukor (Haas Natural kristálycukor)
½ csésze olaj
1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs
1 tk Haas Natural sütőpor
2 tojás
csipet só
1 tasak Haas Natural vanillincukor
Elkészítés
- A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vanillincukorral.
- Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat.
- Beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a sót.
- Végül óvatosan belekeverjük az erdei gyümölcsöt.
- Muffinpapírba adagoljuk, és 190 °C-on 20–25 perc alatt megsütjük.
TIPP:
- Mandulaforgáccsal is megszórhatjuk, ezt a sütés felénél (10. percnél) tegyük, hogy a mandula ne égjen meg.
- Az egyik csésze lisztet vátsuk ki fél csésze reszelt répával és fél csésze őrült mandulával, 30%-kal kevesebb cukrot használjunk, így még különlegesebb ízt kapunk, mely egyben egészségesebb is.