Receptek

Recept nyomtatás

Erdei gyümölcsös muffin

Hozzávalók

2 csésze liszt / gluténmentes lisztkeverék
1 csésze joghurt / növényi joghurt / főzőkrém / tejszín
½ csésze cukor (Haas Natural kristálycukor)
½ csésze olaj
1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs
1 tk Haas Natural sütőpor
2 tojás
csipet só
1 tasak Haas Natural vanillincukor

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vanillincukorral.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat.
  3. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a sót.
  4. Végül óvatosan belekeverjük az erdei gyümölcsöt.
  5. Muffinpapírba adagoljuk, és 190 °C-on 20–25 perc alatt megsütjük.

TIPP:

- Mandulaforgáccsal is megszórhatjuk, ezt a sütés felénél (10. percnél) tegyük, hogy a mandula ne égjen meg.

- Az egyik csésze lisztet vátsuk ki fél csésze reszelt répával és fél csésze őrült mandulával, 30%-kal kevesebb cukrot használjunk, így még különlegesebb ízt kapunk, mely egyben egészségesebb is.