Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes aszalt szilvás kenyér
Hozzávalók
250g rizsliszt
100g barnarizsliszt
100g kukoricaliszt
1 csomag Haas Natural élesztő
100g aszalt szilva
1dl tej
3dl meleg víz
20g méz
50g darált dió
1 csipet só
Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverjük, az aszalt szilvát egy fél órára meleg vízben beáztatjuk, majd leöblítjük, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A tejet és a vizet egy pohárban megmelegítjük, hozzáadjuk a mézet is és alaposan összekeverjük, beleöntjük a lisztes tálunkba. Kb. 10 perc alatt masszát gyúrunk belőle és hozzáadjuk a felvágott aszalt szilvát is. Nagyjából egy órát kelesztjük száraz, meleg helyen, majd áttesszük egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába és kelesztjük még 10 percig. Ezután 180 °C-on nagyjából 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.