Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes aszalt szilvás kenyér

Hozzávalók

250g rizsliszt

100g barnarizsliszt

100g kukoricaliszt

1 csomag Haas Natural élesztő

100g aszalt szilva

1dl tej

3dl meleg víz

20g méz

50g darált dió

1 csipet só


Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, az aszalt szilvát egy fél órára meleg vízben beáztatjuk, majd leöblítjük, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A tejet és a vizet egy pohárban megmelegítjük, hozzáadjuk a mézet is és alaposan összekeverjük, beleöntjük a lisztes tálunkba. Kb. 10 perc alatt masszát gyúrunk belőle és hozzáadjuk a felvágott aszalt szilvát is. Nagyjából egy órát kelesztjük száraz, meleg helyen, majd áttesszük egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás sütőformába és kelesztjük még 10 percig. Ezután 180 °C-on nagyjából 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük a kenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.