Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes brownie

Hozzávalók

1 tk. Haas Natural sütőpor

-200g étcsokoládé

-300g vaj

-8 tojás

-310g magkeverék (mogyoró, törökmogyoró, mandula, mazsola, kesudió…)

-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-30g kölesliszt

-20g kukoricaliszt

-50g hajdinaliszt


Elkészítés

A magkeveréket tegyük egy turmixgépbe és daráljuk aprószeműre.

Ezután öntsük egy keverőtálba és adjuk hozzá a kakaóport és a tojásokat, robotgéppel keverjük össze. Egy kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd daraboljuk hozzá az étcsokoládét, keverjük alaposan össze addig, amíg egy csokoládészósz állagot kapunk. A liszteket keverjük össze egy tálban a sütőporral és úgy keverjük a tojásos masszához. A legvégén az olvasztott csokoládét és dolgozzuk össze a masszánkkal a robotgép segítségével. Előmelegített 180 C°-os sütőben süssük 25-30 percig, amíg a közepe még enyhén lágy, de a széle már szilárd lesz.