Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes brownie
Hozzávalók
1 tk. Haas Natural sütőpor
-200g étcsokoládé
-300g vaj
-8 tojás
-310g magkeverék (mogyoró, törökmogyoró, mandula, mazsola, kesudió…)
-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-30g kölesliszt
-20g kukoricaliszt
-50g hajdinaliszt
Elkészítés
A magkeveréket tegyük egy turmixgépbe és daráljuk aprószeműre.
Ezután öntsük egy keverőtálba és adjuk hozzá a kakaóport és a tojásokat, robotgéppel keverjük össze. Egy kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd daraboljuk hozzá az étcsokoládét, keverjük alaposan össze addig, amíg egy csokoládészósz állagot kapunk. A liszteket keverjük össze egy tálban a sütőporral és úgy keverjük a tojásos masszához. A legvégén az olvasztott csokoládét és dolgozzuk össze a masszánkkal a robotgép segítségével. Előmelegített 180 C°-os sütőben süssük 25-30 percig, amíg a közepe még enyhén lágy, de a széle már szilárd lesz.