Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes csokoládés torta

Hozzávalók

a tésztához:

4 tojás

30g rizsliszt

40g barnarizsliszt (ha szeretnénk, hogy extra magas legyen a piskótánk, használhatunk csak fehér rizslisztet is)

1 evőkanál holland kakaópor

3 kávéskanál olaj

1 csipet só

fél csomag Haas Natural sütőpor

20g édesítőszer vagy ennek megfelelő cukor


a krémhez:

2 csomag Haas Natural kókuszos pudingpor

0,7 liter tej

250g light mascarpone

50g édesítőszer vagy ennek megfelelő cukor


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. A sárgáját a sóval és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a fehérje 1/3-ad részét. A liszteket a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük és folyamatos keverés közben a tojássárgás részhez adjuk őket. Ezután óvatosan beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot is. Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A pudingport simára keverjük a tej 1/3-ad részével, majd a maradék tejjel összekeverve egy sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kihűlt, a kókuszreszeléket és a mascarponét is hozzákeverjük, ha van időnk, egy órára tegyük be a hűtőbe. A piskótát két vagy három részre vágjuk és megkenjük a pudingkrémmel a lapok közötti részt és a torta tetejét. Díszíthetjük étcsokoládéval és kókuszreszelékkel.