Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes fahéjas csiga leveles tésztával

Zzt hitted, hogy házilag nehéz gluténmentes fahéjas csigát készíteni, akkor megnyugtatunk, hogy nagyon is könnyű!

Hozzávalók

a tésztához:

-100g fehér rizsliszt

-50g Haas Natural keményítő

-50g burgonyakeményítő

-1 csapott teáskanál szódabikarbóna

-2 csipet só

-200g hideg vaj

-90g hideg víz

A töltelékhez:

-30g vaj

-3-4 evőkanál őrölt fahéj

-1 tasak Haas Natural vanillincukor

-2 evőkanál cukor


Elkészítés

Egy keverőtálba tesszük a rizslisztet, a kétféle keményítőt, a szódabikarbónát, sót és összekeverjük. A hideg vajat a kezünkkel belemorzsoljuk a tálba és kézzel lazán összegyúrjuk. A massza közepébe csinálunk egy mélyedést és beleöntjük a hideg vizet, majd jól összedolgozzuk a tésztát. Ha összeállt, betekerjük frissentartó fóliával és betesszük a hűtőbe minimum egy órára.

Ha letelt, a tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk és 3-as hajtással egymásra borítjuk a téglalap két rövidebb oldalát. Ha még levelesebbre szeretnénk a tésztánkat, akkor ismét csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe egy órára, majd ismételjük meg a hajtást háromszor. A tésztánkat tegyük még 30 percre vissza hűtőbe pihenni. Ha letelt, vegyük ki, szintén nyújtsuk ki és kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, majd keverjük össze a fahéjat a cukrokkal és szórjuk meg jó alaposan a tésztát.
Ügyeljünk rá, hogy a tészta szélén maradjon fél-fél centi hely, ahova nem szórunk a fahéjból. A téglalapot a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd egy nagyon éles késsel vagy cérnával ujjnyi darabokra vágjuk. A csigák végét ujjal összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 220 C°-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.