Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes Gyümölcsös lepény
Hozzávalók
2 tojás
50 g cukor, 1 csomag Haas Natural Vanillincukor
80 ml olaj
80 ml növényi tej
1 csipet só
2 ek növényi tejszín vagy (zsíros) növényi joghurt
280 g gluténmentes lisztkeverék. Egészségtudatosabb verzióban harmada, maximum fele a liszt mennyiségnek lehet zabpehelyliszt. Ez esetben 20-40 ml-rel több növényi tej kell hozzá.
1 csomag Haas Natural Sütőpor
A tetejére tetszés szerint gyümölcsök kerülhetnek: pl. szilva , körte, meggy vagy bogyós gyümölcsök.
Elkészítés
A tojásokat felhabosítjuk a cukorral majd összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, végül pedig a száraz hozzávalókkal.
Kiolajozott sütőformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a gyümölcsökkel. 180 fok légkeverésen sütjük kb. 30-35 percig. Díszíthetjük vaníliás porcukorral, tálalhatunk mellé vaníliaízű pudingport vagy sodót.
Frissen a legfinomabb, illetve sok szaftos gyümölccsel a tetején lehet fokozni az élvezeti értékét.