Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes hókifli

Hozzávalók

-230g rizsliszt

-110g darált dió

-30g Haas Natural keményítő

-1 csomag Haas Natural vanillincukor

-40g cukor vagy eritrit

-1 csipet só

-1 tojás

-150g szobahőmérsékletű margarin vagy vaj

-30g porcukor/ poreritrit/ bambuszrost a kiflik megforgatásához


Elkészítés

rizslisztet, a cukrokat, a darált diót, a sót és a keményítőt összekeverjük egy nagy tálban.

A margarint vagy vajat belemorzsoljuk, hozzáadunk egy tojást és kézzel egy tömör masszává gyúrjuk. Lefedjük egy konyharuhával és 45 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Utána kis egyforma méretű, nagyjából 2,5cm hosszú kifliket formázunk és egy sütőlapra tesszük őket.

Előmelegített 180 C°-os sütőben nagyjából 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Még melegen megforgatjuk a porcukorban vagy poreritritben.