Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes hókifli
Hozzávalók
-230g rizsliszt
-110g darált dió
-30g Haas Natural keményítő
-1 csomag Haas Natural vanillincukor
-40g cukor vagy eritrit
-1 csipet só
-1 tojás
-150g szobahőmérsékletű margarin vagy vaj
-30g porcukor/ poreritrit/ bambuszrost a kiflik megforgatásához
Elkészítés
rizslisztet, a cukrokat, a darált diót, a sót és a keményítőt összekeverjük egy nagy tálban.
A margarint vagy vajat belemorzsoljuk, hozzáadunk egy tojást és kézzel egy tömör masszává gyúrjuk. Lefedjük egy konyharuhával és 45 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Utána kis egyforma méretű, nagyjából 2,5cm hosszú kifliket formázunk és egy sütőlapra tesszük őket.
Előmelegített 180 C°-os sütőben nagyjából 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Még melegen megforgatjuk a porcukorban vagy poreritritben.