Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes puszedli

Hozzávalók

235g rizsliszt

-25g Haas Natural keményítő

-40g víz

-fél csomag Haas Natural sütőpor

-1 csomag Haas Natural vanillincukor

-40g porcukor/ poreritrit

-100g margarin

-60g méz

-1 csapott ek. őrölt fahéj

-1 mokkáskanál szerecsendió

-3 kocka gluténmentes étcsokoládé


Elkészítés

A rizslisztet, a sütőport, a fűszereket, és a cukrokat elkeverjük.A keményítőt a vízben feloldjuk és a száraz hozzávalókhoz adjuk. A margarint felolvasztjuk alacsony lángon egy lábasban, majd belekanalazzuk a mézet, majd amikor homogén állagúvá válnak levesszük a tűzről és várunk 15 percet, mielőtt ezt a keveréket is hozzáadva a lisztekhez masszát gyúrunk belőle. A masszánk kicsit lágyabb állagú lesz, mint a hagyományos puszedlinél. Lefedjük fóliával és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A pihenőidő lejárta után kis süvegeket formálunk a tésztából és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Vigyázzunk a tepsibe helyezésnél, mert széltében nőni fognak. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra és 15-16 perc alatt aranybarnára sütjük a puszedliket. Opcionálisan olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.