Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes répatorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
-3 nagy megmosott, hámozott sárgarépa
-110g margarin
-1 tasak Haas Natural vanillincukor
-1 csapott teáskanál Haas Natural sütőpor
-40g darált dió
-3 egész tojás
-50g cukor vagy édesítő
-80g gluténmentes zabpehelyliszt
-fahéj
-egy csipet só
A krémhez:
-250g mascarpone
-1 csomag Haas Natural vaníliás pudingpor
-300ml tej
-1 tasak Haas Natural vanillincukor
-15g cukor vagy édesítő
-fél narancs héja
Elkészítés
A répákat, egy kislyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálban robotgép segítségével
összekeverjük a tojássárgájákkal, az olvasztott vajjal, a vanillincukorral és a sima cukorral. Egy másik
tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a gluténmentes zabpehelylisztet, a darált diót, a
sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd belekeverjük a tojásos masszához.