Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes répatorta

Tudod, hogy az egyik tipikus húsvéti sütemény is kiválóan elkészíthető gluténmentes változatban is?

Hozzávalók

Hozzávalók:

-3 nagy megmosott, hámozott sárgarépa

-110g margarin

-1 tasak Haas Natural vanillincukor

-1 csapott teáskanál Haas Natural sütőpor

-40g darált dió

-3 egész tojás

-50g cukor vagy édesítő

-80g gluténmentes zabpehelyliszt

-fahéj

-egy csipet só

A krémhez:

-250g mascarpone

-1 csomag Haas Natural vaníliás pudingpor

-300ml tej

-1 tasak Haas Natural vanillincukor

-15g cukor vagy édesítő

-fél narancs héja


Elkészítés

A répákat, egy kislyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálban robotgép segítségével

összekeverjük a tojássárgájákkal, az olvasztott vajjal, a vanillincukorral és a sima cukorral. Egy másik

tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a gluténmentes zabpehelylisztet, a darált diót, a

sütőport, a fahéjat és a csipet sót, majd belekeverjük a tojásos masszához.