Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes, tejmentes gyümölcsös lepény

Hozzávalók

2 tojás
50 g cukor, 1 csomag Haas Natural Vanillincukor
80 ml olaj
80 ml növényi tej
1 csipet só
2 ek növényi tejszín vagy növényi joghurt/tejföl
280 g gluténmentes liszt

1 csomag Haas Natural Sütőpor

A tetejére tetszés szerint gyümölcsök kerülhetnek: pl. szilva , körte, meggy vagy bogyós gyümölcsök.

Elkészítés

A tojásokat felhabosítjuk a cukorral majd összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, végül pedig a száraz hozzávalókkal.
Kiolajozott sütőformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a gyümölcsökkel. 180 fok légkeverésen sütjük kb. 30-35 percig. Díszíthetjük vaniliás porcukorral, tálalhatunk mellé vaníliaízű pudingport vagy sodót.