Receptek
Recept nyomtatásGlutenmentes, tejmentes mogyoróvajas keksz
Hozzávalók
Hozzávalók 20 db kekszhez:
80 g mogyoróolaj, 100 g mogyoróvaj
50 g barna nádcukor vagy annak megfelelő édesítőszer
60 g almapüré vagy 1 egész tojás
50 g Haas Natural keményítő
50 g rizsliszt
50 g zabpehelyliszt
1 kk Haas Natural sütőpor
1,5 kk szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés
Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és robotgép segítségével összekeverjük. Az elkészült masszából diónyi darabokat csípünk ki a masszából, és golyót formálunk belőle, majd a két tenyerünk között vagy nedves evőkanállal kilapítjuk. Egymástól kis távolságra helyezzük, sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek.