Receptek

Recept nyomtatás

Glutenmentes, tejmentes mogyoróvajas keksz

Hozzávalók

Hozzávalók 20 db kekszhez:


80 g mogyoróolaj, 100 g mogyoróvaj
50 g barna nádcukor vagy annak megfelelő édesítőszer
60 g almapüré vagy 1 egész tojás
50 g Haas Natural keményítő

50 g rizsliszt

50 g zabpehelyliszt
1 kk Haas Natural sütőpor

1,5 kk szódabikarbóna

1 csipet só


Elkészítés

Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és robotgép segítségével összekeverjük. Az elkészült masszából diónyi darabokat csípünk ki a masszából, és golyót formálunk belőle, majd a két tenyerünk között vagy nedves evőkanállal kilapítjuk. Egymástól kis távolságra helyezzük,  sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarnák nem lesznek.