Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes tökmagos kenyér

Hozzávalók

száraz hozzávalók:

-1 csomag Haas Natural élesztő

-150g hajdinaliszt

-250g rizsliszt

-100g kukoricaliszt

-35g héjnélküli tökmag

-12g só

Elkészítés

A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, a vizet langyosra melegítjük és kézzel vagy dagasztógép segítségével masszává gyúrjuk. Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1,5 órán át kelesztjük. Amikor letelt az idő átgyúrjuk mégegyszer és egy kiolajozott kenyérformába beleegyengetjük, késsel akár mintát is vághatunk rá. A kenyeret hideg sütőbe tegyük be, állítsuk be 180 °C-ra alul-felül sütés fokozatra és nagyjából 70-75 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után várjuk meg míg kihűl és utána vágjuk csak fel.


Jó étvágyat hozzá!