Receptek
Recept nyomtatásGluténmentes, vegán krémes tejberizs
Hozzávalók
20 dkg rizs
0,4 l növényi (kókusz) tej + 4dl víz
1 kk só, 50 g cukor
1 tasak Haas Natural Vanillincukor
1 citrom héja
½ tasak Haas Natural Vaníliaízű pudingpor (vagy tejszínízű vagy kókuszízű) 2 dl tejjel kikeverve
Ízesítéshez fahéj, vagy rózsaszirup és pisztácia
Elkészítés
- Felforraljuk a vizet és ráöntjük a rizsre. A kókusztej nagy részét is hozzáadjuk, belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot és kis lángon 15-18 percig főzzük.
- A 2 dl tejjel kikeverjük a pudingport és az utolsó öt percben azzal együtt főzzük krémesre. Közben kevergessük.
- Ha megpuhult, hagyjuk lefedve rövid ideig, majd fahéjjal, vagy rózsasziruppal és pisztáciával tálaljuk.



