Receptek

Recept nyomtatás

Gluténmentes, vegán krémes tejberizs

Hozzávalók

20 dkg rizs

0,4 l növényi (kókusz) tej + 4dl víz

1 kk só, 50 g cukor

1 tasak Haas Natural Vanillincukor

1 citrom héja

½ tasak Haas Natural Vaníliaízű pudingpor (vagy tejszínízű vagy kókuszízű) 2 dl tejjel kikeverve

Ízesítéshez fahéj, vagy rózsaszirup és pisztácia


Elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet és ráöntjük a rizsre. A kókusztej nagy részét is hozzáadjuk, belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot és kis lángon 15-18 percig főzzük.
  2. A 2 dl tejjel kikeverjük a pudingport és az utolsó öt percben azzal együtt főzzük krémesre. Közben kevergessük.
  3. Ha megpuhult, hagyjuk lefedve rövid ideig, majd fahéjjal, vagy rózsasziruppal és pisztáciával tálaljuk.