101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI

Gofri

A gofri tipikusan az az édesség, ami gluténmentesen is könnyedén elkészíthető, ha a lisztet keményítővel váltjuk ki, de aki egyszerűen csak ropogósabb végeredményt szeretne, annak is érdemes kiváltania a búzaliszt felét keményítővel. Pudinggal, tejszínnel, lekvárral, friss gyümölccsel is nagyon finom!
És aki még nem készített, annak íme egy garantáltan kipróbált gofrirecept:
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt vagy Haas Natural étkezési keményítő, 1 csomag sütőpor, csipet só, 1 csomag Haas Natural Vanillincukor, 12 dkg vaj/margarin, 8 dkg cukor, 2 tojás, 3 dl tej
Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és csomómentesre keverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd gofrisütőben ropogósra sütjük.

Kipróbált recept a Mákvirág Gasztroklub ajánlásával!


Vissza