Receptek
Recept nyomtatásGUMICUKOR HÁZILAG
Hozzávalók
Hozzávalók: 50 ml szörp + 50 ml víz
Elkészítés
- A szörpöt a vízzel együtt tegye egy lábasba.
- Adja hozzá a tasak tartalmát is és keverje jól el.
- Kevergetés mellett, alacsony fokozaton főzőlapon forrásig melegítse fel, majd vegye le tűzről és kevergesse még egy percig.
- Töltse a még meleg folyadékot szilikon formába.
- Tegye a formát fagyasztóba, míg a gumicukrok megdermednek, a forma méretétől függően 20-40 percre. A fagyasztó helyett hűtőbe is teheti, ekkor hosszabb dermedési idővel számoljon.
- A formákból vegye ki a gumicukrokat, és már fogyaszthatóak is.
Tipp:
- Keményítőbe forgatva a gumicukrok könnyebben tárolhatóak, nem ragadnak össze.
- A szörp és víz keveréke helyett gyümölcslevet is használhat. A gyümölcslé friss gyümölcsökből házilag is elkészíthető.
- Tortazselének is elkészíthető. Ez esetben a felmelegített folyadékot egyenletesen ossza el a torta felületén, és a kész tortát dermedésig tegye hűtőbe.
Az elkészült gumicukrokat rövid időn belül fogyassza el, hűtőben 1 napig tárolható.
Egy tasak Haas Natural gumicukor alappor kb. 140 g gumicukor elkészítéséhez elegendő.