Receptek

Recept nyomtatás

GUMICUKOR HÁZILAG

Hozzávalók

Hozzávalók: 50 ml szörp + 50 ml víz

Elkészítés

  • A szörpöt a vízzel együtt tegye egy lábasba.
  • Adja hozzá a tasak tartalmát is és keverje jól el.
  • Kevergetés mellett, alacsony fokozaton főzőlapon forrásig melegítse fel, majd vegye le tűzről és kevergesse még egy percig.
  • Töltse a még meleg folyadékot szilikon formába.
  • Tegye a formát fagyasztóba, míg a gumicukrok megdermednek, a forma méretétől függően 20-40 percre. A fagyasztó helyett hűtőbe is teheti, ekkor hosszabb dermedési idővel számoljon.
  • A formákból vegye ki a gumicukrokat, és már fogyaszthatóak is.

Tipp:

  • Keményítőbe forgatva a gumicukrok könnyebben tárolhatóak, nem ragadnak össze.
  • A szörp és víz keveréke helyett gyümölcslevet is használhat. A gyümölcslé friss gyümölcsökből házilag is elkészíthető.
  • Tortazselének is elkészíthető. Ez esetben a felmelegített folyadékot egyenletesen ossza el a torta felületén, és a kész tortát dermedésig tegye hűtőbe.

Az elkészült gumicukrokat rövid időn belül fogyassza el, hűtőben 1 napig tárolható.

Egy tasak Haas Natural gumicukor alappor kb. 140 g gumicukor elkészítéséhez elegendő.