101 ÉV PRAKTIKÁI & LEGENDÁI
Gyurma házilag
A gyerekek imádnak gyurmázni. A háztartásban megtalálható alapanyagokból könnyedén készíthetünk mi magunk is puha, jól formázható gyurmát.
Gyurma házilag:
Hozzávalók: 1 csésze só, 2 csésze Haas Natural Keményítő, 1 csésze víz, 1 ek olaj, fél zacskó sütőpor, ételfesték
Elkészítés: A vizet az olajjal mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd a tálba hozzá öntjük a szárazon összekevert többi hozzávalót. Az ételfestéket gyúrásnál adjuk hozzá, és addig gyúrjuk, míg össze nem áll, színe egyenletes nem lesz.
Gyurma házilag:
Hozzávalók: 1 csésze só, 2 csésze Haas Natural Keményítő, 1 csésze víz, 1 ek olaj, fél zacskó sütőpor, ételfesték
Elkészítés: A vizet az olajjal mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd a tálba hozzá öntjük a szárazon összekevert többi hozzávalót. Az ételfestéket gyúrásnál adjuk hozzá, és addig gyúrjuk, míg össze nem áll, színe egyenletes nem lesz.